Få hjælp i vores købsguide

Gå de 5 punkter igennem

Så står med et bedre beslutningsgrundlag

Til at tage dit endelige valg om hvilken romaskine

Der passer bedst til dine behov og situation.

De 5 vigtigste faktorer

 • Fitnessniveau og træningsformål
 • Hvor skal den bruges
 • Funktioner og indstillingsmuligheder
 • Romaskinetype
 • Dit budget

Der er en række faktorer du skal være opmærksom på og tage stilling til når du står og skal købe ny romaskine. Hvilken romaskine du skal vælge afhænger af flere elementer. Her på siden har vi lavet en guide der hjælper dig igennem de vigtigste punkter, når du står og skal beslutte dig for hvilken romaskine der er den rigtige for dig. Når du har fundet ud af hvilken type der passer til dine behov, kan du finde en oversigt over de bedste i vores Top 5 over bedste romaskiner

Fitness niveau og træningsformål – hvad er dit behov

Først og fremmest er det vigtigt at starte med at overveje hvad dit behov er. Hvilken romaskine du skal vælge afhænger i høj grad af dit fitness niveau og dine træningsambitioner.

 

Du skal altså spørge dig selv om, hvad er mit fitnessniveau. Der er forskel på om du er motionist eller eliteudøver. Du er derfor nød til at gøre op med dig selv, hvor ofte du skal bruge maskinen, hvor ambitiøs din træning er og hvilke mål du har for din træning.

 

For begynderen og motionisten der skal bruge en maskine til let træning og søger adspredelse til løbeture og fitnesscenterets træningsmaskiner, vil en maskine il under 4.000,- kr. sagtens kunne dække behovet.

 

Er du derimod seriøs motionist med et højt ambitionsniveau, og stor til moderat træningsmængde skal du op og have en mellemklassemaskine. For dem der ønsker den bedst mulige oplevelse på romaskinen og kvalitet i træningen vil en lidt dyrere concept2 romaskine være det rigtige valg.

 

Til elite udøvere, professionelle roere og folk med meget høj træningsvolumen, der ønsker en maskine der kan modstå den høje træningsfrekvens og yde den nødvendige modstand, skal man op i en af de dyrere modeller. Først der er kvaliteten og funktionerne tilsvarende og kan dække behovet.

Hvor skal den bruges?

Herefter er det værd at tage med i overvejelserne hvor romaskinen skal bruges henne. Er det til hjemme brug, i en virksomhed, i en institution eller et fitnesscenter

 

 • Hjemme brug

Skal maskinen bruges i hjemmet, er det vigtigt at tænke over hvor stor den er og hvor meget den fylder. Kan maskinen slåes sammen så den tager mindre plads er dette en fordel. Med mindre at man har en fast plads i et rum hvor den ikke genere.

 

 • Virksomheder og institutioner

For virksomheder og intuitioner er det vigtigt at tage højde for hvor meget maskinen kommer til at blive brugt. En dyrere maskine af god kvalitet vil være at foretrække, de kan klare et større træningspres og er nemmere at vedligeholde.

 • Fitness- og træningscentre

I fitness og træningscentre er det vigtigt at have en maskine der kan leve op til alles forventninger og træningsbehov. For at kunne tilbyde medlemmerne de bedste træningsmuligheder, vil en dyrere og professionel romaskine som concept2 være det oplagte valg.

I roklubber er der intet andet valg. Concept2 romaskinen er den maskine der bliver brugt i konkurrenceøjemed, da det er den mest præcise.

Funktioner og indstillingsmuligheder

Overvej hvilken type træning du har tænkt dig at bruge din romaskine til. Vil du kunne bruge den til en bred vifte af træningsformer og kunne køre mange forskellige typer af træningsprogrammer, skal den have mange indstillingsmuligheder både for modstand og i træningscomputeren.

 

Du skal derfor kigge efter følgende faktorer og gøre op med dig selv hvor vigtige de er for dig og din træning

 

 • Med mange indbyggede træningsprogrammer har du mulighed for stor fleksibilitet

 

 • Flere modstandsniveauer sikre at du kan opnå maksimal modstand og størst muligt træningsudbytte.

 

 • Mulighed for trådløs pulsmåling kan give rigtigt mange gode træningsmuligheder.

 

 • Kan skærmen både vise tid, distance, kalorier, watt, samlede rotag og rotag pr. minut er du bedst muligt stillet i din træning.

Romaskinetype

Du skal tage med i dine overvejelser hvor realistisk og præcis en ro-oplevelse du ønsker dig. Der findes fire forskellige modstandstyper på romaskiner.

 

Luft – Luftmodstand er den der giver den mest realistiske oplevelse og de mest præcise modstande.

 

Magnetisk – magnetisk modstand er næstbedst og giver også en god og virkelighedstro oplevelse.

 

Vand –  Vandmodstand føles i høj grad også ligesom at ro på vandet. Disse maskiner er typisk i den dyrere ende.

 

Hydraulisk/stempel modstand – Her får du den ringeste oplevelse af alle modstandstyper

Find dit budget

Sidst men ikke mindst er skal du gøre op med dig selv hvad dit budget er. Hvor mange penge er du villig til at ofre på en romaskine. Det er klart at jo flere penge du bruger, des bedre kvalitet og flere indstillingsmuligheder og funktioner for du. Selve ro-oplevelsen bliver også markant bedre og mere realistisk på de dyrere maskiner.

 

Romaskiner kan deles op i tre priskategorier

 

 • Maskiner op til 4.000,- kr.

Her for du en billig romaskine der kan dække de basale behov og som er god til begynderen og den lette motionist

 • Mellem 4.000 – 7000,- kr.

Her for du en kvalitetsmaskine der kan dække langt de flestes behov og træningsformål. Den er god til den seriøse motionist og træningsudøver.

 • Over 7.000,- kr.

Her får du den klart bedste byggekvalitet, mest realistiske ro-oplevelse, bedste modstand og flest mulige indstillingsmuligheder og funktioner.